TOTÁLNÍ VÝPRODEJ SKLADU! Vážení zákazníci, Dogfriendly se s Vámi na nějakou dobu loučí. Než Vám představíme novinky v sortimentu a nový koncept značky, pomozte nám vyklidit sklad - připravili jsme pro Vás až 80% slevy! Děkujeme za Vaši přízeň ❤

Víte, jak správně změřit pejska?

Před koupí obojku či postroje je důležité vědět, jakou velikost vybrat. V první řadě nesmí být postroj ani obojek pejskovi nepříjemný, nesmí ho škrtit, tlačit a způsobovat mu odřeniny.
Proto je důležité pejska před koupí jakéhokoliv doplňku pečlivě změřit.
2x měř, jednou kup!

Naše postroje jsou sice nastavitelné, neznamená to ale, že jedna velikost sedne každému pejskovi. I když v blízké budoucnosti plánujeme rozšířit sortiment a škálu velikostí, v současné době naše postroje padnou především středním velikostem pejsků, tedy velikosti M.

Pejska změříte měkkým krejčovským metrem ve chvíli, kdy klidně a nehybně stojí.
Obvod krku měříte před koupí obojku i postroje stejně, tedy v nejširším místě krku psa, těsně před hrudníkem. Myslete na to, aby pes neměl obojek či kšíry na těsno. Vždy je tedy dobré k obvodu krku přidat rezervu alespoň na dva prsty.
Ne každý postroj má však nastavitelný obvod krku, rozhodující je proto před koupí postroje hlavně obvod hrudníku. Obvod hrudníku měříme v nejširším bodě hrudníku psa, tedy těsně za předníma nohama. Stejně tak tady necháme malou rezervu, alespoň 1,5 cm.